Akcieatrhy  >  Kurzy-men  >  Forex  >  Vyhodnocení USD, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD, SP500, DAX, FTSE, týden 30 2015
Advertisement

Zpět
Vytvořeno dne: 27.07.2015

Vyhodnocení USD, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD, SP500, DAX, FTSE, týden 30 2015




Jak to dopadlo
"Vyřešení" Řecké situace, kdy řecký parlament přijímá kapitulační zákony jeden za druhým, se promítly do optimismu ohledně eura. Také tomu napomohlo technické obchodování, kdy investoři odmítli prorazit poslední lokální minimum a odrazili se, aby pokračovali celý týden vzhůru. Nakolik je růst stabilní, zatím zůstává otázkou. Libra pokračovala v pohybu stranou a z klidu ji vyvedlo jen posilování dolaru koncem týdne. Na začátku týdne změnili analytici očekávání a čekali snížení sazeb centrální bankou Nového Zélandu, tento vývoj byl tedy započítán v ceně a NZD oslabil jen mírně a neprorazil hodnoty ze začátku týdne. Australský dolar oslaboval víc než NZD. Oslabování kanadského dolaru pokračovalo podle očekávání a ani silná data z pátku nevedla k jeho posílení. Po skvělých výsledcích na akciovém trhu z minulého týdne danému dobrými hospodářskými výsledky se v tomto týdnu akciové trhy zalekly růstu a celý týden korigovaly. Propad se během týdne urychloval a koncem týdne dosáhl svého maxima. Tento vývoj s sebou strh i DAX a FTSE.
 
 
Korelace v 29. týdnu
EUR GBP AUD NZD CAD SP500 DAX FTSE
-0,48 0,91 -0,3 0,02 -0,71 -0,76 0,89 0,69











Vysvětlivky:
surp - pokud je modrá čára kladná jde o pozitivní překvapení, pokud je záporná, jde o negativní překvapení
est - odhady ekonomického vývoje od analytiků pro konkrétní den
real - ekonomický vývoj z publikovaných dat
 
Horní graf zobrazuje čarami součty odhadů a reálného vývoje, překvapení zobrazuje modrý sloupec. 
Dolní graf zobrazuje překvapení, odhady a publikovaný vývoj pro jednotlivé dny.
 
Za ideálního stavu by vývoj měnového páru měl sledovat reálný vývoj ekonomiky. Růst zelené čáry by měl doprovázet růst v cenovém grafu a pokles zelené čáry by měl být doprovázen poklesem cenového grafu.
 
Důvody proč to tak není:
Odhady analytiků postihují jen publikovaná ekonomická data a nezahrnují vlivy, jako je vystoupení šéfů centrálních bank a dalších papalášů, nezahrnují politickou situaci, nezahrnují fiskální a monetární politiku a neberou do úvahy technické operace, jako je například vybírání zisků, či akce smart money.
 
Odhady analytiků nejsou vždy přesné. Pokud jsou publikovaná čísla horší než očekávaná, vzniká negativní překvapení, které ovlivní vývoj na měnovém páru. V takovém případě může cena klesat, i když publikovaná data byla pozitivní, odhady byly také pozitivní, ale publikovaná čísla byla horší, než odhady. Pro pozitivní překvapení platí to samé.
 
Z týdenního přehledu byly odstraněny měnové páry USD/CHF a USD/JPY. Oba páry nereagují na data z ekonomického vývoje svých zemí a v podstatě s nimi nejsou korelovány. CHF je po většinu času inverzně korelován s EUR. JPY je řízeno centrální bankou Japonska (BoJ) a podle zadání vlády bude oslabováno, dokud Japonsko nedosáhne inflace 2 %. Toto zadání zůstává v platnosti i v roce 2015

 
Zdroj: kapitalovetrhy.blogspot.com



 



Vaše názory

Pro vložení vašeho příspěvku se musíte PŘIHLÁSIT, nebo se prvně musíte zdarma REGISTROVAT






Advertisement

Zpět
Vytvořeno dne: 03.08.2015

Vyhodnocení USD, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD, SP500, DAX, FTSE, týden 30 2015




Jak to na forexu dopadlo

Hlavní událostí týdne bylo podle očekávání ponechání sazeb amerického dolaru na stávající úrovni. Trh však byl nervózní, protože páteční horší data z amerického trhu práce prudce oslabily dolar. Během odpolední seance se toto prudké oslabení sice podařilo odmazat, ale zůstala otázka, zda očekávané první zvýšení úrovně úrokových sazeb přichází v úvahu. 
 
 

Korelace v 31. týdnu

EUR GBP AUD NZD CAD SP500 DAX FTSE
0,17 0,46 0,22 0,83 0,64 -0,11 -0,36 -0,94









 

Vysvětlivky:
surp - pokud je modrá čára kladná jde o pozitivní překvapení, pokud je záporná, jde o negativní překvapení
est - odhady ekonomického vývoje od analytiků pro konkrétní den
real - ekonomický vývoj z publikovaných dat
 
Horní graf zobrazuje čarami součty odhadů a reálného vývoje, překvapení zobrazuje modrý sloupec. 
Dolní graf zobrazuje překvapení, odhady a publikovaný vývoj pro jednotlivé dny.
 
Za ideálního stavu by vývoj měnového páru měl sledovat reálný vývoj ekonomiky. Růst zelené čáry by měl doprovázet růst v cenovém grafu a pokles zelené čáry by měl být doprovázen poklesem cenového grafu.
 
Důvody proč to tak není:
Odhady analytiků postihují jen publikovaná ekonomická data a nezahrnují vlivy, jako je vystoupení šéfů centrálních bank a dalších papalášů, nezahrnují politickou situaci, nezahrnují fiskální a monetární politiku a neberou do úvahy technické operace, jako je například vybírání zisků, či akce smart money.
 
Odhady analytiků nejsou vždy přesné. Pokud jsou publikovaná čísla horší než očekávaná, vzniká negativní překvapení, které ovlivní vývoj na měnovém páru. V takovém případě může cena klesat, i když publikovaná data byla pozitivní, odhady byly také pozitivní, ale publikovaná čísla byla horší, než odhady. Pro pozitivní překvapení platí to samé.
 
Z týdenního přehledu byly odstraněny měnové páry USD/CHF a USD/JPY. Oba páry nereagují na data z ekonomického vývoje svých zemí a v podstatě s nimi nejsou korelovány. CHF je po většinu času inverzně korelován s EUR. JPY je řízeno centrální bankou Japonska (BoJ) a podle zadání vlády bude oslabováno, dokud Japonsko nedosáhne inflace 2 %. Toto zadání zůstává v platnosti i v roce 2015

 
Zdroj: kapitalovetrhy.blogspot.com

 


Zprávy na podobné téma


   další >>
Stránka: 1 z 34

Vaše názory

Pro vložení vašeho příspěvku se musíte PŘIHLÁSIT, nebo se prvně musíte zdarma REGISTROVAT






Nejste přihlášen(a)
Přihlásit   Registrovat

Akcieatrhy Premium  Facebook Akciaetrhy.cz

FUTURES

NázevKurzZměna

DNEŠNÍ US MAKRODATA

NázevAktu.Oček.

KURZY MĚN

NázevKurzZměna
Austrálie16.470+0.03%
 Británie28.647+0.09%
 Bulharsko13.070-0.24%
 Čína3.280+0.07%
 Dánsko3.436-0.23%
 EMU EURO25.562-0.24%
 Chorvatsko3.379-0.38%
 Japonsko19.198-0.05%
 Kanada17.026+0.20%
 Maďarsko8.193-0.18%
 Norsko2.644+0.36%
 Polsko6.031-0.06%
 Rusko36.371+0.65%
 Švédsko2.585+0.31%
 Švýcarsko21.846-0.53%
 USA21.715-0.01%
Informace a data obsažená na serveru www.akcieatrhy.cz mají pouze informativní charakter a slouží výhradně pro osobní potřebu jednotlivých uživatelů. V žádném ohledu neslouží jako podnět pro nákup nebo prodej finančních instrumentů. Obchodování s finančními instrumenty je rizikové a může způsobit značné ztráty. Server www.akcieatrhy.cz nezodpovídá za chyby v poskytovaných informacích nebo za jejich zpoždění. Každá osoba užívá webové stránky na vlastní riziko. Provozovatel nezodpovídá za škodu vzniklou v souvislosti s užíváním těchto webových stránek a nezaručuje jejich bezchybné fungování. Kompletní pravidla a podmínky pro užívání webových stránek naleznete v podmínkách užívání. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na finančních trzích. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.
Více info: Zdroje. Podmínky užívání.