Akcieatrhy  >  Kurzy-men  >  Forex  >  Vyhodnocení USD, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD, SP500, DAX, FTSE, týden 37 2015
Advertisement

Zpět
Vytvořeno dne: 14.09.2015

Vyhodnocení USD, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD, SP500, DAX, FTSE, týden 37 2015



 

Jak to na forexu dopadlo

Dolar v týdnu oslaboval, investoři se zřejmě obávají zvýšení federálních sazeb v příštím týdnu a prodávají USD. EUR, GBP i AUD posilovaly, NZD po snížení sazeb ve čtvrtek oslaboval. Americké akciové indexy se pohybovaly do strany. Trh čeká, co vypadne z FEDu a zatím se nikam nežene. Kanadský dolar, DAX i FTSE se pohybují stranou. Ekonomické údaje se pohybovaly většinou ve shodě s očekáváními, výjimkou byla horší data v pátek v USA.
 

Korelace v 37. týdnu

EUR GBP AUD NZD CAD SP500 DAX FTSE
-0,65 -0,64 -0,83 0,07 -0,12 -0,47 0,89 -0,63
 









Vysvětlivky:
surp - pokud je modrá čára kladná jde o pozitivní překvapení, pokud je záporná, jde o negativní překvapení
est - odhady ekonomického vývoje od analytiků pro konkrétní den
real - ekonomický vývoj z publikovaných dat
 
Horní graf zobrazuje čarami součty odhadů a reálného vývoje, překvapení zobrazuje modrý sloupec. 
Dolní graf zobrazuje překvapení, odhady a publikovaný vývoj pro jednotlivé dny.
 
Za ideálního stavu by vývoj měnového páru měl sledovat reálný vývoj ekonomiky. Růst zelené čáry by měl doprovázet růst v cenovém grafu a pokles zelené čáry by měl být doprovázen poklesem cenového grafu.
 
Důvody proč to tak není:
Odhady analytiků postihují jen publikovaná ekonomická data a nezahrnují vlivy, jako je vystoupení šéfů centrálních bank a dalších papalášů, nezahrnují politickou situaci, nezahrnují fiskální a monetární politiku a neberou do úvahy technické operace, jako je například vybírání zisků, či akce smart money.
 
Odhady analytiků nejsou vždy přesné. Pokud jsou publikovaná čísla horší než očekávaná, vzniká negativní překvapení, které ovlivní vývoj na měnovém páru. V takovém případě může cena klesat, i když publikovaná data byla pozitivní, odhady byly také pozitivní, ale publikovaná čísla byla horší, než odhady. Pro pozitivní překvapení platí to samé.
 
Z týdenního přehledu byly odstraněny měnové páry USD/CHF a USD/JPY. Oba páry nereagují na data z ekonomického vývoje svých zemí a v podstatě s nimi nejsou korelovány. CHF je po většinu času inverzně korelován s EUR. JPY je řízeno centrální bankou Japonska (BoJ) a podle zadání vlády bude oslabováno, dokud Japonsko nedosáhne inflace 2 %. Toto zadání zůstává v platnosti i v roce 2015

 
Zdroj: kapitalovetrhy.blogspot.com



Vaše názory

Pro vložení vašeho příspěvku se musíte PŘIHLÁSIT, nebo se prvně musíte zdarma REGISTROVAT






Advertisement

Zpět
Vytvořeno dne: 21.09.2015

Vyhodnocení USD, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD, SP500, DAX, FTSE, týden 37 2015




Jak to na forexu dopadlo

Tak nejočekávanější zasedání FEDu za několik posledních měsíců ponechalo situaci beze změny a investory v nejistotě. FED se neodhodlal zvýšit úrokové sazby s ohledem na to, že inflace se zatím drží okolo nuly. Reakcí na toto překvapivé oznámení bylo vysypání protichůdných obchodních příkazů na trh, který vytvořil několikanásobnou sinusoidu a pak se uklidnil bez nějaké podstatné reakce. Příprava na posílení dolaru tak zatím vyšla vniveč a trh se zatím sune do strany. Akciové trhy se vzepjaly a získaly 60 až 70 % z posledního poklesu. Ve čtvrtek a v pátek sice následovaly poklesové dny, ale nijak dramatické. Situace je tedy nezměněná a trh bude do následujícího období hledět s nervozitou.
 

Korelace v 37. týdnu

EUR GBP AUD NZD CAD SP500 DAX FTSE
0,41 0,81 0,7 0,64 0,72 -0,63 0,24 -0,25
 
 










Vysvětlivky:
surp - pokud je modrá čára kladná jde o pozitivní překvapení, pokud je záporná, jde o negativní překvapení
est - odhady ekonomického vývoje od analytiků pro konkrétní den
real - ekonomický vývoj z publikovaných dat
 
Horní graf zobrazuje čarami součty odhadů a reálného vývoje, překvapení zobrazuje modrý sloupec. 
Dolní graf zobrazuje překvapení, odhady a publikovaný vývoj pro jednotlivé dny.
 
Za ideálního stavu by vývoj měnového páru měl sledovat reálný vývoj ekonomiky. Růst zelené čáry by měl doprovázet růst v cenovém grafu a pokles zelené čáry by měl být doprovázen poklesem cenového grafu.
 
Důvody proč to tak není:
Odhady analytiků postihují jen publikovaná ekonomická data a nezahrnují vlivy, jako je vystoupení šéfů centrálních bank a dalších papalášů, nezahrnují politickou situaci, nezahrnují fiskální a monetární politiku a neberou do úvahy technické operace, jako je například vybírání zisků, či akce smart money.
 
Odhady analytiků nejsou vždy přesné. Pokud jsou publikovaná čísla horší než očekávaná, vzniká negativní překvapení, které ovlivní vývoj na měnovém páru. V takovém případě může cena klesat, i když publikovaná data byla pozitivní, odhady byly také pozitivní, ale publikovaná čísla byla horší, než odhady. Pro pozitivní překvapení platí to samé.
 
Z týdenního přehledu byly odstraněny měnové páry USD/CHF a USD/JPY. Oba páry nereagují na data z ekonomického vývoje svých zemí a v podstatě s nimi nejsou korelovány. CHF je po většinu času inverzně korelován s EUR. JPY je řízeno centrální bankou Japonska (BoJ) a podle zadání vlády bude oslabováno, dokud Japonsko nedosáhne inflace 2 %. Toto zadání zůstává v platnosti i v roce 2015

 
 


Zprávy na podobné téma



Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /data/akcieatr/html/index.php on line 794
   další >>
Stránka: 1 z 34

Vaše názory

Pro vložení vašeho příspěvku se musíte PŘIHLÁSIT, nebo se prvně musíte zdarma REGISTROVAT






Nejste přihlášen(a)
Přihlásit   Registrovat

Akcieatrhy Premium  Facebook Akciaetrhy.cz

FUTURES

NázevKurzZměna

DNEŠNÍ US MAKRODATA

NázevAktu.Oček.

KURZY MĚN

NázevKurzZměna
Austrálie17.099-0.08%
 Británie28.642-0.47%
 Bulharsko13.154+0.04%
 Čína3.282-0.44%
 Dánsko3.456+0.04%
 EMU EURO25.727+0.04%
 Chorvatsko3.426+0.04%
 Japonsko19.309-0.11%
 Kanada17.401-0.43%
 Maďarsko8.351+0.09%
 Norsko2.735-0.20%
 Polsko6.074-0.01%
 Rusko37.795-0.47%
 Švédsko2.670-0.28%
 Švýcarsko22.297+0.24%
 USA21.720-0.45%
Informace a data obsažená na serveru www.akcieatrhy.cz mají pouze informativní charakter a slouží výhradně pro osobní potřebu jednotlivých uživatelů. V žádném ohledu neslouží jako podnět pro nákup nebo prodej finančních instrumentů. Obchodování s finančními instrumenty je rizikové a může způsobit značné ztráty. Server www.akcieatrhy.cz nezodpovídá za chyby v poskytovaných informacích nebo za jejich zpoždění. Každá osoba užívá webové stránky na vlastní riziko. Provozovatel nezodpovídá za škodu vzniklou v souvislosti s užíváním těchto webových stránek a nezaručuje jejich bezchybné fungování. Kompletní pravidla a podmínky pro užívání webových stránek naleznete v podmínkách užívání. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na finančních trzích. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.
Více info: Zdroje. Podmínky užívání.